Spring Dental heet u welkom

Spring Dental is een nieuw initiatief gedreven door een team met jarenlange ervaring in de dentale markt met 1 gemeenschappelijk doel; het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige tandtechniek in Nederland tegen een eerlijke prijs. Hierdoor kan de tandarts hoogwaardige producten en vanzelfsprekende service blijven aanbieden, zonder dat de prijs een belemmering vormt voor u: de patiënt. Onze filosofie is om, gebruikmakend van de modernste technieken, per geval de beste oplossing aan te bieden voor patiënt én tandarts.

Uw wens als patiënt staat centraal. Deze bespreekt u met de tandarts alvorens deze de indicatie stelt. Dit wordt vervolgens verwerkt in een zogeheten 'tandtechnische opdrachtbon'. Hierop wordt o.a. de vormgeving, stand van het element, gewenste kleur en niet te vergeten de retourdatum van het werkstuk aangegeven. Het bepalen van de juiste kleur is niet altijd even eenvoudig en soms zelfs niet te zien met het blote oog. Het kan zijn dat er een aparte afspraak voor kleurbepaling nodig is. Deze vindt plaats bij de tandarts of eventueel in het laboratorium.

Werkwijze Spring Dental

Op basis van al deze informatie maakt Spring Dental een nauwkeurige afweging van materiaalkeuze waarbij duurzaamheid en betaalbaarheid centraal staan. Dit betekent dat we een diversiteit aan opties hebben wanneer het gaat om de te gebruiken materialen (uitsluitend hoogwaardig en CE gecertificeerd). Het kan dus voorkomen dat de onder structuur van een klikprothese vervaardigd wordt in Duitsland. Of dat een niet edel metalen kroon uit China komt.

Spring Dental heeft zelfs een aantal hypermoderne 3D printers in gebruik waarmee met hoogste precisie op efficiënte wijze tijdelijke kronen, afdruklepels en bruggen vervaardigd worden. In tegenstelling tot andere productietechnieken gaat er geen enkel “afval” verloren en draagt ook deze investering bij aan de voor ons zo belangrijke kostenbesparende werkwijze.

Lees verder over het onstaan van Spring Dental