Medora Nepal Health Foundation

Waarom Stichting Medora?

Afgelopen jaar deed Spring haar succesvolle intrede op de Nederlandse tandtechnische markt. Het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige tandtechniek tegen een eerlijke prijs blijkt een succesformule. De tandarts kan hoogwaardige producten en vanzelfsprekende service aanbieden, zonder dat de prijs een belemmering hoeft te vormen voor de patiënt.   

Stichting Medora sluit perfect aan op onze wens om tandheelkunde toegankelijk te maken voor iedereen. Want waarom zouden wij ons beperken tot de patiënt in Nederland? Stichting Medora is een non-profit organisatie die op een duurzame manier de gezondheid van de lokale bevolking in Nepal wil verbeteren. Wij willen deze organisatie graag sponsoren, want toegankelijke mondzorg is voor iedereen belangrijk. 

Wat doet Stichting Medora precies? 

Stichting Medora stelt zich ten doel om voorlichting te geven aan de lokale bevolking en legt hierbij de focus op preventie. Daarnaast verzorgt Stichting Medora medische en tandheelkundige hulp. Zo heeft Stichting Medora in Bachhauli (regio Chitwan) de bouw van een gezondheidscentrum (Community Health Center, CHC) gefinancierd. In dit centrum wordt voorlichting gegeven en medische en tandheelkundige hulp geboden. Voorbeelden hiervan zijn het verhelpen van kiespijn, het vullen van gaatjes, maar ook voor verloskundige vragen en algemeen medische hulpvragen is er kennis en materiaal aanwezig. De hulpverlening is deels permanent en wordt uitgevoerd door de lokale hulpverleners, daarnaast wordt het centrum regelmatig bezocht door lokale specialisten van omringende ziekenhuizen of door Nederlandse en Belgische hulpverleners. Kijk voor meer informatie over Stichting Medora op medora.nl.

Fiets mee voor Stichting Medora met Tour de Spring

Wij zijn erg trots dat we dit mooie initiatief kunnen steunen. Met het bedrag dat u betaalt voor de Tour de Spring helpt u de lokale bevolking in Nepal aan een gezond lichaam en gebit. En nadat u aan uw eigen gezondheid heeft gewerkt door de Tour de Spring uit te rijden is er natuurlijk kans om zelf te doneren aan Stichting Medora. Bent u niet in de gelegenheid om mee te fietsen, maar wilt u dit mooie initatief steunen door middel van een financiële bijdrage? Dit kan via de website van Stichting Medora.

Wilt u mee fietsen voor Stichting Medora? Schrijf u dan snel in via het inschrijfformulier.

 

"Samen maken we gezondheidszorg en mondzorg voor iedereen toegankelijk"